Goodlatte og Chaffetz disposition tilfælde for perjury mod Clinton

Goodlatte og Chaffetz disposition tilfælde for perjury mod Clinton

ERKLÆRINGER FRA BREVET

‘Beviserne indsamlet af Federal Bureau of Investigation (FBI) under sin undersøgelse af sekretær Clintons brug af et personligt e-mail-system i sin tid som statssekretær synes at være i strid med flere aspekter af hendes svoret vidnesbyrd, der beskrives i større grad detaljer nedenfor.

‘Under et udvalg for udvalgets udvalg om Benghazi-høringen den 22. oktober 2015 vidnede sekretær Clinton med hensyn til (1) om hun sendte eller modtog e-mails, der var klassificeret på det tidspunkt, (2) om hendes advokater gennemgik hver af e-mailsne på hendes personlige e-mail-system; (3) om der var en eller flere servere, der lagrede arbejdsrelaterede e-mails i løbet af sin tid som statssekretær, og (4) om hun leverede alle hendes arbejdsrelaterede e-mails til ministeriet.

‘Selvom der kan være andre aspekter af sekretær Clintons sverige vidnesbyrd, der er i modstrid med FBIs resultater, bærer hendes vidnesbyrd på disse fire områder specifikke undersøgelser i lyset af de faktiske omstændigheder og beviser, som FBI-direktøren James Comey har beskrevet i sin offentlige erklæring den 5. juli 2016 og i vidnesbyrd for udvalget for tilsyn og regering reform den 7. juli 2016. ‘

15. august 2016

Kære Mr. 1621 og 1001 de kriminelle vedtægter, der forbyder perjury og falske udsagn henholdsvis. De beviser, der blev indsamlet af Federal Bureau of Investigation (FBI) under sin undersøgelse af sekretær Clintons brug af et personligt e-mail-system i sin tid som statssekretær synes at være i strid med flere aspekter af hendes svoret vidnesbyrd, der beskrives mere detaljeret under.

Under et House Select Committee om Benghazi-høringen den 22. oktober 2015 vidnede sekretær Clinton med hensyn til (1) om hun sendte eller modtog e-mails, der var klassificeret på det tidspunkt (2) om hendes advokater gennemgik hver af e-mails på hendes personlige e-mail-system; (3) om der var en eller flere servere, der lagrede arbejdsrelaterede e-mails under hendes tid som statssekretær og (4) om hun leverede alle hendes arbejdsrelaterede e-mails til ministeriet. Selv om der kan være andre aspekter af sekretær Clintons sverige vidneudsagn, der er i modstrid med FBIs resultater, bærer hendes vidnesbyrd på disse fire områder specifikke undersøgelser i lyset af de faktiske omstændigheder og beviser, som FBI-direktøren James Comey har beskrevet i sin offentlige erklæring om 5. juli 2016 og i vidnesbyrd for Udvalget for Tilsyn og Regeringsreform den 7. juli 2016.

(1) I modsætning til hendes svoret vidnesbyrd sendte sekretær Clinton og modtog e-mails, der var klassificeret på det tidspunkt.

Med hensyn til, om hun sendte eller modtog e-mails, der var klassificeret på det tidspunkt, vidnede sekretær Clinton under ed til udvalgets udvalg, at hun ikke gjorde det. Specifikt udtalte sekretær Clinton under spørgsmålet af rep. Jim Jordan: ‘Der var ikke noget mærket klassificeret på mine e-mails, enten sendt eller modtaget.’ [2] Sekretær Clinton vidnede yderligere:

[M] nogen amerikanere har ingen idé om, hvordan klassificeringsprocessen fungerer. Og derfor ønskede jeg at gøre det klart, at der er et system inden for vores regering, helt sikkert inden for statsafdelingen. . . hvor materiale, der anses for at være klassificeret, er markeret sådan, at folk har mulighed for at vide, hvordan de skal håndtere disse materialer. . . og det var derfor klart, at jeg troede at sige, at intet var mærket klassificeret på det tidspunkt, hvor jeg sendte eller modtog det. [3]

FBI fandt imidlertid, at flere af Secretary Clintons e-mails faktisk indeholdt markeringer, der identificerede klassificerede oplysninger deri. I direktør Comeys offentlige erklæring den 5. juli 2016 sagde han, ‘et meget lille antal af e-mails indeholdende klassificeret Oplysninger bore mærkerne, der angiver tilstedeværelsen af ​​klassificerede oplysninger. ‘[4]

Da direktør Comey vidnede den 7. juli 2016, tog han specifikt dette spørgsmål op. Rep. Trey Gowdy spurgte: ‘Sekretær Clinton sagde, at der ikke var noget mærket, der var klassificeret enten sendt eller modtaget. Moncler Outlet Online Var det sandt?’ [5] Han sagde, at det ikke var. [6]

Direktør Comey sagde også: ‘Der var klassificeret materiale sendt.’ [7] Specielt sagde han, at tre dokumenter på Secretary Clintons private server indeholdt klassificerede oplysninger tydeligt mærket ‘Fortroligt.’ [8] Han vidnede yderligere: ‘I den ene involverer ‘top hemmelig’ information, modtog sekretær Clinton ikke kun, men også sendt e-mails, der talte om det samme emne. ‘[9]

(2) I modsætning til hendes svoret vidnesbyrd læste sekretær Clintons advokater ikke hver e-mail på sin personlige konto for at identificere alle de arbejdsrelaterede meddelelser.

Med hensyn til, om hendes advokater gennemgik hver af e-mailsne på sit personlige e-mail-system, bekræftede sekretær Clinton, at hendes advokater brugte søgeord og gennemgik hver enkelt e-mail for at identificere alle, der var arbejdsrelaterede og derfor skulle returneres til ministeriet. 10] Hun udtalte: Jordan: Men jeg spørger hvordan jeg spørger hvordan det blev gjort. Blev nogen fysisk kigget på de 62.000 e mails, eller brugte du søgeord, dato parametre? Jeg vil gerne vide detaljerne.

Fru Clinton: De gjorde alt det, og jeg kiggede ikke over deres skuldre, for jeg troede det ville være passende for dem at foretage den søgning, og de gjorde det.

Rep. Jordan: Vil du give dette udvalg eller kan du svare i dag, hvad var søgeordene?

Fru Clinton: Søgeordene var alt, hvad du kunne forestille dig, at det kunne være relateret til noget, men de gik også igennem hver eneste e-mail. [11]

FBI fandt imidlertid, at sekretær Clintons advokater ikke rigtig læste alle sine e-mails, som de udelukkende støttede på et sæt søgeord for at identificere arbejdsrelaterede meddelelser. Den 5. juli 2016 vidnede direktør Comey: Advokaterne laver sortering for sekretær Clinton i 2014 læste ikke individuelt indholdet af alle hendes e-mails, som vi gjorde for dem, der var tilgængelige for os, men i stedet stolte de på headerinformation og brugte søgeord for at forsøge at finde alle arbejdsrelaterede e-mails blandt de angiveligt er der mere end 60.000 e-mails tilbage på sekretær Clintons personlige system i 2014. Det er højst sandsynligt, at deres søgeord manglede nogle arbejdsrelaterede e-mails, og at vi senere fandt dem f.eks. i postkasser til andre embedsmænd eller i den slanke plads på en server. Det er også sandsynligt, at der er andre arbejdsrelaterede e-mails, som de ikke producerede til staten, og at vi ikke fandt andre steder, og det er nu væk, fordi de slettede alle e-mails, de ikke vendte tilbage til staten, og advokaterne rensede deres enheder på en sådan måde, at det udelukker fuldstændig retskriminalitet. [12] (3) I modsætning til hendes svoret vidnesbyrd brugte Secretary Clinton flere forskellige servere og talrige enheder til at sende og modtage arbejdsrelaterede e-mails.

Med hensyn til om der var en eller flere servere, der lagrede arbejdsrelaterede e-mails under hendes tid som statssekretær, vidnede sekretær Clinton, at der kun var en server. [13] Hun udtalte:

Jordan: I marts sagde du også dette: Din server var fysisk placeret på din ejendom, som er beskyttet af Secret Service. Jeg har svært ved at finde ud af det, fordi denne historie har været overalt. Men der var en server på din ejendom i New York, og en anden server var vært for et Colorado-firma i New Jersey. Er det rigtigt? Der var to servere?

Fru Clinton: Nej.

Rep. Jordan: OK.

Fru Clinton: Der var en, der var en server.

Rep. Jordan: Bare en?

Fru Clinton:. . . Det blev allerede brugt af min mands team. Et eksisterende system i vores hjem, som jeg brugte, og senere senere besluttede min mands kontor, at de ønskede at ændre deres arrangementer, og det var da de indgåede kontrakter med firmaet i Colorado.

Rep. Jordan: Og så er der kun en server? Er det hvad du fortæller mig? Og det Billige Moncler Sale er den eneste server, som FBI har?

Fru Clinton: FBI har den server, der blev brugt i løbet af min tjenestegrenes tjeneste. [14]