Californien kæmper over træer øger følelser

Californien kæmper over træer øger følelser

Folk elsker deres egne træer, men ofte vilifisere træerne fra naboer, der blokerer visninger, taber blade eller lemmer, vælter og smadrer biler eller spændeveje med påtrængende rødder.

Konflikter over træer kan raske måneder eller år med stor intensitet. Sommetider virker kampen om skader og ansvar. Andre gange bliver overgroet egos sammenstød og træer en undskyldning for kamp.

Larry Ellison, grundlægger og formand for Oracle med 2017 nettoværdi anslået til mere end 60 milliarder dollar, købte et 10.000 kvadratmeter hjem i San Francisco’s Pacific Heights. Hans naboer Jane og Bernard von Bothmer havde et par redwoods, der voksede til beskytte deres privatliv fra Ellison ’s hyppige fester og blokere Ellison’ s udsigt over bugten. Virksomheden titan forsøgte at købe von Bothmer hjem for $ 15 millioner, de sagde nej. Til sidst appellerede Ellison, og krævede, at naboerne trimede redwoods.

Med retssag til juni 2011 afviklede sagen og von Bothmers blev enige om at trimme træer. Derefter købte Ellison huset næste dør, 22 soveværelser for 40 millioner dollars, hvilket yderligere sikrede hans syn.

Sausalito advokat Barri Kaplan Bonapart repræsenterede Ellison og hersker. ‘De naboer lagde det som en David og Goliath sag,’ sagde hun. ‘Han havde milliarder, de havde kun hundreder af millioner,’ sagde hun.

‘Jeg var meget tilfreds. Ikke alene er han intelligent og interessant’, men Ellison forsøgte at være hensynsfuld af sine naboer, sagde hun og ‘tage den socialt ansvarlige tilgang’, og ikke indgive dragt med det samme.

Bonapart begyndte at håndtere træ sager i slutningen af ​​1980’erne, hovedsagelig i Bay Area.

‘Det handler aldrig om træerne,’ sagde Bonapart. ‘Det handler om at komme til de følelsesmæssige og psykologiske underlag, der skaber tvister mellem mennesker. Træer tjener ofte som lynstang for disse spørgsmål.’ Hvor det er muligt, nudger hun trærelaterede tvister mod mægling og søger muligheder for at genskabe harmoni.

Når folk går igennem personlige kampe som forretningsfald, sygdom, tab af arbejdspladser, skilsmisse eller død af en elsket, føler de sig tab af kontrol.

‘De forsøger at udøve kontrol og herredømme over noget andet,’ sagde Bonapart, især deres hjem.

‘Jeg blev hooked’ på mægling som den bedste måde at løse skirmishes over træer, sagde hun. ‘Slugging det ud i retssalen er en måde. I slutningen af ​​den proces slutter alle blodet. Selvom du vandt, var det ofte en pyrrhisk sejr.’

Når hun træner klienter i mæglingssessioner, rådgiver hun dem ofte om at undskylde for alt, hvad de måske har gjort for at fornærme den anden part. En undskyldning kan blødgøre konfliktens tone og åbne en bro til opløsning. ‘Byg et fundament på hvilken nabo dialog kan forekomme,’ sagde Bonapart. ‘Hvad end du siger efter det,’ er de mere tilbøjelige til at høre. ‘

Nogle gange modsætter en nabo et renoveringsprojekt af boligejeren ved siden af. Hvis projektet alligevel går fremad, kan naboen, der modsatte sig, genoplive konflikten i en kamp om træer. ‘Det kunne være gengældende,’ sagde Bonapart. ‘Følelser løber højt i alle disse tilfælde.’

Hvis en nabos træer ser ud til at skade sundhed eller sikkerhed, ‘det er smuk følelsesmæssige ting,’ sagde hun.

Sager, der involverer alvorlige skader, der udføres af træer, kan ende i retten. Bonapart håndterede en fejlagtig døds sag, der opstod fra et væltet træ. Den fortrolige afvikling var millioner af dollars.