Californien har rigelige våben til at bekæmpe Trump på boring

Californien har rigelige våben til at bekæmpe Trump på boring

I Californien, hvor ingen nye føderale lejemål offshore er blevet godkendt siden 1984, gik Gov. Jerry Brown sammen med guvernører i Oregon og Washington for at gøre ‘hvad som helst’ for at stoppe det, der sker uden for vestkysten.

Statlige embedsmænd, miljøgrupper og olieindustrien analytikere siger Californien har solide lovgivningsmæssige og juridiske midler til at forsøge at gøre godt på den trussel.

For det første ved olieselskaber, at selv om den føderale regering sælger lejemål i føderale farvande, kontrollerer Californien og andre kyststater ved lov de tre sømil nærmeste land langs kysten.

++ RELATERET HISTORIE: Trump for stort udvidelse offshore boring, herunder fra California kysten

Det betyder, at Californien beslutter sig for tilladelser til eventuelle olierørledninger, der ville forbinde olieplatforme til land sammen med eventuelle transportcentre, raffinaderier eller holdepladser, når råvaren gør det i land.

Der er måder omkring Californiens tre kilometer (5 kilometer) lås på land som at bruge skibe til at transportere olie fra platforme i føderale farvande i stedet for rørledninger, sagde han.

Men i betragtning af alle de potentielle økonomiske, lovgivningsmæssige og juridiske problemer, som olievirksomhederne står over for, når de borer fra Californien, vil oliepriserne være nødt til at gå langt højere for at gøre det lokkende, siger Book.

‘Ved dagens råoliepriser, måden virksomhederne ser på politisk risiko. når du laver matematikken på papir, tilføjer det ikke, ’sagde Book. senatorer og andre statslige embedsmænd sidste år i at appellere uden held til Obama for at forbyde Californien offshore boring, før han forlod kontoret, og afstemninger viser de fleste californians imod offshore boring.

Californianer husker levende oliefrøet fra 1969 og et søndag i Californien fra 2015 fra en rørledning, der betjener en platform i føderale farvande, der formørkede mere end 100 miles af offentlige strande og lukkede to statslige parker.

‘Du går på stranden og ser olie i sandet og vandet og vasker op, og der er døde fugle og døde fisk’, sagde Kristen Hislop, med Environmental Defense Center, en Santa Barbara miljøgruppe dannet som reaktion på Olieudslip fra 1969. ‘Du husker meget, hvorfor vi kæmper så hårdt for at beskytte vores kystlinje.’

I Californien har vi masser af muligheder for at bekæmpe disse nye olieudviklinger, og vi vil forfølge alle disse veje, siger Linda Krop, juridisk rådgiver for samme gruppe.

For eksempel giver en føderal kystnægt i 1972 Californien omfattende indgange om føderale handlinger langs kysten, herunder tildeling af føderale olieudlejninger. ‘Vi har kæmpet lignende anstrengelser før, og vi vil kæmpe dem igen.’.