Religiøse steder i Mumbai Indien

Religiøse steder i Mumbai Indien

Mumbai, hovedstaden Maharashtra, Indien er berømt for sin kommercielle status, kosmopolitiske befolkning, stilfulde levende hætte. Folk fra forskellige regioner, kultur og creed kommer til Mumbai for at opfylde deres drømme og ønsker. Således er Mumbai en blanding af forskellige kulturer, på en anden måde kan man sige, at Mumbai i sig selv har udviklet sin unikke kultur, der glædeligt og naturligt accepteres af den ene og alle. En række berømte hellige steder i Mumbai med landsdækkende anerkendelse som Haji Ali Dargah, Mahalaxmi Temple, Shree Siddhivinayak Temple og Cathedral Church er nu en del af Mumbais daglige liv og unikke blanding af kosmopolitisk kultur.

Lad os se på det.

Mahalaxmi-templet ligger i Bhulabhai Desai Road, tidligere kendt som Breach Candy, dedikeret til Mahalaxmi, den indiske gudinde af rigdom er bestemt et af de berømte hellige steder i Mumbai. Det er et berømt tempel i Mumbai, hvor man bortset fra Mahalaxmi tilbeder også gudinder Mahakali og Mahasaraswati.

De tre gudinder er prydet med næse ringe, guld armbånd og perle halskæder og Mahalaxmi idol ses set rider en tiger og en dæmon, Mahishasur i tandem. Historien går, at der i den britiske æra var der tre separate templer af gudindene Laxmi, Saraswati og Kali Maa i nordlige Malabar-bakker. Templerne blev totalt ødelagt af indtrengerne. Briterne planlagde at forbinde Malabar-bakken til Worli via Breach Candy, men ethvert forsøg mislykkedes, da tidevandet fejede i at ødelægge arbejdet. Men som lokal folklore går konstruktionen endelig fandt sted, og templet kom i form på grund af gudindenes velsignelse.

Antallet af religiøse begivenheder finder sted i Mahalaxmi-templet, hvor festivalen af ​​ni aftener, der almindeligvis er kendt som Navaratri fejret i oktober under Deepavali, er af særlig betydning. Tilhængere fra fjerne steder kommer til at byde på bønner især under Navaratri. Selv i weekender kan man se en lang que inde i templet. Kokosnødder, blomster og slik tilbydes. Haji Ali Dargah et andet berømt hellig sted i Mumbai ligger kun 5 minutter væk fra templet. En jernbanestation er opkaldt efter templet som Mahalaxmi på den vestlige linje, hvor du kan komme ned og tage en taxa for at nå templet.

Shree Siddhivinayak Ganapati Mandir

Dette er et andet berømt hinduistisk tempel i hjertet af Mumbai beliggende i området hedder Prabhadevi. Det to århundrede gamle Shree Siddhivinayak Ganapati Mandir bygget af Laxman Vithu og Deubai Patil er det rigeste tempel og et af de berømte hellige steder i Mumbai. Lord Shri Ganesh tilbedes i dette tempel. Den elefant ledede gud er udhugget ud af en enkelt sort sten og templets skulptur er storslået. Trædørene, der fører sanctum, er designet med billeder af Ashtavinayak (de otte former for Herren Ganesha). Det indre tag af sanctum sactorium er forgyldt. Der er et Hanuman-tempel inde i forbindelsen.

Ifølge hinduistisk mytologi er Ganesha ‘Siddhidata’, Guds viden, læring og velstand og ‘Vighnaharata’, fjerneren af ​​alle hindringer. Hinduer mener, at ingen religiøs ceremoni er fuldstændig uden at tilbyde bønner til Lord Ganesha eller Ganapati. Det menes, at ethvert ønske, der beder med ydmyget hjerte, er givet af Ganapati.

Hvis du er i Mumbai i nogen tid snart ville du forstå, at Mumbaikars er ægte tilhængere af Ganapati og intetsteds på jorden, ser du sådan en række herlighedsfulde tilhængere af herren i så stort antal. Tirsdag er en særlig dag for hengivne at byde på bøn til Shree Siddhivinayak Ganapati og dermed hvis du skal bede til herre, der er den bedste dag. I betragtning af dens enorme indvirkning på det daglige liv i Mumbai er dette tempel uerstatteligt at nævne blandt de berømte hellige steder i Mumbai.

Shri Swaminarayan Mandir

Shri Swaminarayan Mandir beliggende i Bhuleshwar-området i Mumbai er det førende og ældste tempel bygget over hundrede år siden og simpelthen i hensyn til dets alder gamle arv fortjener det at blive nævnt blandt de berømte hellige steder i Mumbai. Det eksisterende tempel i Bhuleswar har idoler af Lakhsminarayan Dev, Ghanshyam Maharaj, Hari Krishna Maharaj, Gaulokvihari og Radha. Templet har en tri spire struktur og vidunderligt buet kunst i fronten. Der er en publikumshal, hvor idol Ganesha er placeret til højre og til venstre Billige Moncler DunJakke et idol af Hanuman. Krishnalila er malet i kuplen over publikumshallen. Templet med udsigt over Det Arabiske Hav omkring 1000 meter over havets overflade ligger i den ene ende af Marine Drive i den sydlige del af Malabar Hills. Templets specialitet er den største guddom, Lord Shiva afbildet i form af Babulträdets Herre. Det antages, at Lord Shiva er til stede i templet i form af Babul-træer. Mandag betragtes som lovende for at tilbyde bønner til Lord Shiva. Hundreder af hengivne kommer til at bede om denne dag og også under Mahashivaratri og i måneden Shravan (august / september).

Der er et ordsprog, at en ko af en velstående guldsmed Pandurang holdt op med at give mælk. Da det blev en daglig affære, fulgte guldsmeden en dag efter ko Kapila og var forbløffet over at se, at koen gav sin mælk på et bestemt sted inden hun kom hjem. Pandurang var overrasket over at se en stor Shivling på stedet. Således blev det besluttet at bygge et Shiva tempel på den hellige plads. Tempelarkitekturen ligner typisk Mount Kailash Herrens Shiva, i det mindste i nogen grad i ydre form. Ordet Mumba er afledt af sanskrit, hvilket betyder Maha Amba ‘eller den store mor’, og navnet Mumbai kombinerer ordet ai, hvilket betyder ‘mor’ i marathi. Gudinden symboliserer ‘Moder Jord’ tilbedes af Dravids spredt over vestlige og sydlige Indien. Det er også templet primært fra hvis navn byen Mumbai er blevet navngivet i kølvandet på bynavnet af byen ved efterspørgsel fra flertals marathi-befolkningen. Dette er den nøjagtige grund til, at blandt de berømte holly steder i Mumbai det har fået en særlig betydning i dag.

Gudinden er udsmykket med en Billige Moncler Jakke Herre sølvkrone, en næsehue og en gylden halskæde krøllet med guldfugleblomster. En sten udskåret idol af Annapurna siddende på en påfugl er på venstre side af gudinden. I den forreste del af helligdommen er der en figur af en tiger, der skildrer gudindebæreren. Templets design er enkel, men alligevel smuk.

Ifølge hinduistisk mytologi plejede en kæmpe ved navn Mumbarka at plyndre byen til sin egen underholdning. Skræmt og bekymret af sådanne gigantiske handlinger bad folket til Herren Brahma og søgte sin hjælp. Lord Brahma skabte en gudinde med otte hænder, som udslettede Mumbarka og bragte fred i nærheden. Mumbarka sendte sig til gudinden og bad hende om at bygge et tempel til hendes ære ved hjælp af hans navn. Selv om bekræftelse af historiske regnskaber er virkelig ikke let at finde, er denne mytologiske forklaring mere eller mindre antaget at være sandt bag opførelsen af ​​dette tempel. Det menes af millioner af hengivne i byen, at enhver, der søger hendes guddommelige hjælp, aldrig bliver returneret tomhændet.

Den Surya Narayan tempel

I Surajwadi, Panjiapol Lane, Bhuleshwar en af ​​de berømte hellige steder i Mumbai, skiller sig ud som et gammelt tempel bygget i 1899 dedikeret til solguden, kendt som The Surya Narayan Temple. Hvid sten bruges til at bygge templet. To figurer af Jay og Vijay, betragtes som de to æteriske portvagter i templet, skåret ved indgangen.

I Ganesh ’s indre sanktorumafgange ses Maruti og Apsaras. Skulpturer af ‘Sapta Rishis’ eller de syv vismænd er hugget på søjlerne. Solen Gud sidder på en enhjulet vogn med sine to hustruer Prabha og Chahaya på begge sider. Vognen er drevet af Aruna, og vognens hest er syv ledet.

Man kan læse hellige bøger fra Puranas i en sal inde i templet. Der er også en række gallerier hvor sanyasis og devotees kan sidde.

Walkeshwar templet

Valkeswar er et Shiva tempel beliggende på det højeste punkt af Mumbai i nærheden af ​​Malabar Hill på Walkeswar Road. Templet er også populært kaldet Banganga efter at Tanken troede at holde hellige vand i floden Ganga. Der er en legendarisk tro på, at Lord Ram nåede stedet, mens hun søgte efter kone Sita, som blev kidnappet af Ravan, demonens konge. Ram lavede et højtideligt løfte om at tilbede Shiva i hans forfølgelse. Siden Lakshman blev for sent til at bringe originale Shivalingam, skabte Ram en Shivalingam ved hjælp af sand, Waluka i sanskrit. Legenden har det at få tørstige Ram skudt en pil, Bana i sanskrit for at få uberørt vand, menes at være rent vand af floden Ganga.

Tilbedere besøger normalt templet på fuldmåne og nymåndage i en måned. Tanken rengøres hvert år inden Banganga festival og Hindustani klassisk musikfestival afholdes også på stedet.

Bhuleshwar Temple Mumbai

Bhuleswar er et meget gammelt og berømt tempel Shiva fra Marine Lines station. Dens historie er mere end tre århundreder gammel gør den til en af ​​de berømte hellige steder i Mumbai. Det menes, at Shivalinga rose sig selv til den stilling, den indtager i templet. Idols af Parvati og Ganesha pryder helligdommen. Det nuværende tempel, der blev renoveret i 1830 af velhavende hengivne, er dækket af messing. Tegn på Gujarati-arkitekturen er tydeligt synlig i det rummeligt bygget tempel. Det har en stor publikumshal for tilbedere.