regeringer har brug for at kæmpe hårdere mod TB

regeringer har brug for at kæmpe hårdere mod TB

Inuit Tapiriit Kanatami ønsker, at alle niveauer af regeringen skal deltage i kampen mod tuberkulose i Inuit-samfundene, sagde en ITK-erklæring, der blev udgivet 24. marts, Verdens Tuberkulosedag.

TB er en smitsom sygdom, der normalt rammer lungerne, selvom alle andre organer kan være involveret.

Og Inuit markerede World Tuberculosis Day med niveauer af TB, der er mange gange højere end det nationale gennemsnit i Canada, siger ITK og bemærker, at i nogle samfund er satsen for TB-infektion Moncler Jakke Dame 170 gange højere end i resten af ​​Canada.

I tilfælde af et føderalt valg vil vi stille de politiske partier specifikke spørgsmål om spørgsmål, der er relevante for Inuit og Arktis. Dette er et eksempel på, hvordan livet for Inuit i de 53 arktiske samfund er drastisk anderledes end for vores med kanadiere i andre dele af Canada. Vi vil gerne føle, at vi også lever i en G Billige Moncler DunJakke 8 nation, sagde ITK præsident Mary Simon.

Meddelelsen fra Health Canada i januar til Taima TB-programmet i Nunavut, er det simpelthen ikke acceptabelt, at Inuit over Arktis fortsat lider under denne sygdom i 2011. Simon sagde, at Inuit ikke er idiotisk i dette spørgsmål.

Denne måned har Inuit Public Health Task Group, med repræsentanter fra hver af landskadesorganisationerne, de øverste læger i sundhedssektoren fra hver Inuit-region, Canadas folkesundhedsagentur, Health Canada, Office of Inuit Health in Health Canada og tre Aboriginal TB eksperter, mødtes for at diskutere TB og udvikle en Inuit specifik TB handlingsplan, ITK sagt.

Denne plan skal tage fat på de medicinske aspekter af TB og nogle af de faktorer, der kan modvirke udviklingen af ​​TB, såsom fødevaresikkerhed, boliger og mental wellness.

er en forebyggelig sygdom, sagde simon. en med en meget uheldig historie i vores samfund, som vi kan huske historier om slægtninge, der bliver taget væk til TB sanatorier i nogle tilfælde aldrig at vende tilbage. Hvordan kan vi som kanadiere i god samvittighed tillade det at fortsætte? Med al respekt skal jeg sige det stærkt, så det vil blive forstået: Hvis disse TB-priser eksisterede i et syd-canadisk samfund, ville regeringer ikke tolerere dette.