refunderbare billetter kan bruges

refunderbare billetter kan bruges

Bare fordi du har en refunderbar flybillet og annullerer dit fly, betyder det ikke, at du har mistet værdien af ​​din billet.

Men her er slaglinjen: Hvad det betyder, retfærdigt eller uretfærdigt, er, at det vil koste dig yderligere $ 100 for at bruge den billet. Luftfartsselskaberne kalder at $ 100 gebyr et ‘administrativt gebyr.’ Du kan kalde det en bøde eller larceny. Uanset hvad det er, hvad luftfartsselskaberne pålægger dig at genbruge billetten, når du annullerer eller ændrer reservationer, uanset årsagen.

Et United Airlines rejsedokument hedder for eksempel: ‘Billetten kan ikke refunderes, men kan byttes mod et gebyr for en anden begrænset billetpris, der opfylder alle regler / restriktioner for den nye billet (inklusive betaling af forskellen i billetpriser). ‘

Servicegebyret hjælper flyselskabet med at hente nogle penge fra sidste øjebliks afbestillinger, fordi flyselskabet, når flyet afgår, har mistet indtægter fra et tomt sæde. Og flyselskaberne påpege, det koster dem tid og penge for at lave en ny reservation.

Indtil omkring 10 år siden blev ikke-refunderbare billetter, der blev ubrugte, annulleret, idet passageren tabte hele værdien.

Som en påmindelse sælger flyselskaber ubegrænsede ‘fuldbillet’ Coach-billetter, hvilket betyder billetter, der refunderes fuldt ud, men du betaler dyrt for dem. Langt størstedelen af ​​de solgte billetter er Moncler Jakke Dame dog til de ikke-refunderbare rabatterede Coach-pladser. Billetter er normalt gode i et år.

Hvordan luftfartsselskaber håndterer aflysninger på ikke refunderbare billetter varierer fra flyselskab til flyselskab, siger Diana M. Cronin, en talskvinde for Air Transport Association, en industrihandelsgruppe. ‘Der er i dag meget få billetter, som ikke giver passagerernes muligheder. Den oprindelige service gebyr for at ændre billetten var $ 25. Før det sagde hun, hvis du ikke brugte billetten, mistede du simpelthen sin værdi.

Passagerer, sagde hun, bør være opmærksomme på, at de kan blive genstand for ekstra gebyrer, hvis billetprisen er steget, eller personen rejser til en anden destination.

‘Vi arbejder altid med passageren, der skal annullere og omlægge,’ sagde Whitney Staley, en talskvinde for United Airlines. Der er dog en ændring af billetgebyr. Hvordan annulleringer håndteres afhænger af situationen, sagde hun og understregede, at Billige Moncler Sale ‘vi forsøger at imødekomme kundernes behov’.

På Continental Airlines sagde talskvinder Erica Roy, at ikke-refunderbare billetter kan genbruges i op til et år, men bære et ændringsgebyr på $ 100 under alle omstændigheder. ‘Hvis aflysningen skyldes sygdom, vil vi forlænge billetten i 30 dage på den billetpris, du har betalt, selvom der har været en prisstigning, men vi har brug for dokumentation for sygdommen fra en læge. Det er vores politik. Udover det vil vi forsøge at arbejde med passageren for at se, hvad vi kan gøre. Det er fra sag til sag. ‘

Northwest Airlines talsmand Dennis Mollura sagde sine ikke refunderbare billetter kan genbruges til ændringsgebyr på $ 100 og eventuelle billetforskelle, hvis der er nogen.

Der er en undtagelse til denne litany: Whitney Brewer, en talskvinde for Southwest Airlines, sagde, at passagererne, der skal annullere ikke refunderbare billetter, kan anvende hele billetprisen til fremtidig rejse. ‘Billetter er gode i et år, og Southwest opkræver ikke en gebyr for at ændre billetten, ’sagde hun.

I sjældne tilfælde kan en passager med en refunderbar billet kæmpe hårdt og i sidste instans undgå ændringsgebyret. Overvej denne sag: Nancy Geidel fra Delavan, Wis., Havde igangværende skirmish med Delta Air Lines i mere end et år. Hun og hendes mand, Leo J. Grace, en Delta-hyppig flier, skulle flyve fra Chicago til Tampa den 8. marts sidste år ved at bruge billetter, hun havde købt i oktober i forvejen. En uge før deres afgang lærte manden, at han havde et helbredsproblem, der ville kræve kirurgi, hvilket tvinger dem til at aflyse deres rejse. Under afbrydelsesprocessen og udleveringen af ​​en læge erklærede Geidel, at de stadig kunne bruge deres ikke-refunderbare billetter, men skulle skulle betale en ekstra $ 75 stykke (det går gebyr da) for at omlægge deres tur på en fremtidig dato.

Geidel sendte et brev dateret 30. marts 2000 til Leo F. Hun modtog en e-mail-bekræftelse fra DOT. Hun slog også en e-mail til Delta.

Udbetalingen af ​​udholdenhed kom fra Delta den 25. april, da Geidel hørte fra Heather Futch, transportørens kundeservicechef, der sagde, at hendes kontor aldrig havde modtaget brevet Geidel, skrev til Mullen.

‘De typer af billetter, du har købt, var diskonteret flybilletpriser, der har flere særlige bestemmelser, der gælder selv under de omstændigheder, du beskrev,’ skrev Futch. ‘Disse billetter kan ikke refunderes, ikke overdrages, og ændringer kan kun foretages med et gebyr for servicegebyr plus tillægsgebyr.’

Som en gestus af goodwill sagde Futch, at Delta ville udveksle Geidels billetter til certifikater godt for fremtidige rejseudgifter inden for et år fra udstedelsesdatoen uden den daværende $ 75 billetstraf.

Med hensyn til klagen over, at Geidel indgav med Transportafdelingen, sagde talsmand Bill Mosely, at der ikke er nogen regel, der kræver, at luftfartsselskaber vedtager nogen form for politikker vedrørende refusion eller afkald på gebyrer på passagerbilletter. Hver luftfartsselskab opretter sin egen politik. ‘

Passagerer, der står over for behovet for at annullere deres fly og genbruge deres ikke-refunderbare billetter, skal tale med deres rejsebureau eller det enkelte flyselskab, da der ikke er nogen regel, der dækker al politik. Den eneste irriterende ting, der mest sandsynligt vil gælde: Den $ 100 betaling.